Image

Şeful Statului Major israelian anunţă extinderea operaţiunilor militare în Gaza

Gaza Hamas Israel Herzi Halevi
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Şeful Statului Major israelian, generalul Herzi Halevi, a anunţat vineri extinderea operaţiunilor militare în Fâşia Gaza către alte zone, relatează AGERPRES citând dpa.

"Suntem aproape de destructurarea sistemului militar din nordul Fâşiei Gaza. În ceea ce ne priveşte - vom continua în alte zone", a declarat Halevi în timpul unei deplasări în Gaza pentru a inspecta trupele israeliene de acolo. "Deşi mai rămân lucruri de realizat, ne apropiem (de acest obiectiv) cu succes", a mai spus el.
Comandanţii organizaţiei militante palestiniene Hamas trebuie eliminaţi "sistematic" şi infrastructura grupării trebuie distrusă. Pentru a atinge acest obiectiv, tot mai multe regiuni vor fi vizate, a adăugat el.

Până acum, trupele terestre israeliene s-au concentrat asupra părţii de nord a Fâşiei Gaza în ultimele săptămâni. Cu toate acestea, experţii prevăd o posibilă extindere a operaţiunilor şi în sud, acolo unde au avut loc lovituri aeriene repetate.

Armata israeliană a anunţat totodată că a livrat peste 4.000 de litri de apă potabilă şi 1.500 de raţii de alimente către spitalul al-Shifa, cel mai mare din Fâşia Gaza.

 

 

 

Foto timesofisrael.com 

Image
Image