100 de milioane de oameni, în carantină, din cauza unui nou val de coronavirus

100 de milioane de oameni, în carantină, din cauza unui nou val de coronavirus

China este din nou ameninţată de un al doilea val de coronavirus şi o regiune cu 100 de milioane de oameni este din nou în carantină, după ce au apărut noi focare de COVID-19.

Este vorba despre provincia Jilin, o regiune din nord-est, unde au fost introduse noi măsuri restrictive, după ce au apărut 34 de cazuri noi de coronavirus. Autorităţile nu ştiu încă ce a provocat reapariţia epidemiei.

Restricţiile de la Jilin vin la numai o săptămână după ce autorităţile au reintrodus măsuri de izolare, de teama unui al doilea val de COVID-19, informează Antena 3 citând bloomberg.com.

Potrivit sursei citate, în provincia Jilin autoritățile au oprit transportul cu trenul și autobuzul, au închis școlile și au plasat în carantină peste 100 de milioane de oameni.

Copiii se pot juca afară doar dacă poartă măști, iar angajații din sistemul de sănătate au revenit la echipamentele de protecție.

Persoanele suspecte vor trebui să rămână izolate, iar o singură persoană din familie va avea voie să plece să cumpere cele necesare, timp de două ore, o dată la două zile.

Medicamentele împotriva febrei sunt interzise la farmacii, pentru a împiedica oamenii să-și ascundă simptomele.

Pe 13 mai, autorităţile din oraşul Jilin din nord-estul Chinei au reintrodus măsuri de izolare, de teama unui al doilea val de coronavirus.

Transportul în comun a fost suspendat, iar locuitorii nu mai pot ieşi din localitate decât dacă au fost testaţi pentru coronavirus în ultimele 48 de ore.

Situaţia începuse să revină treptat la normal peste tot în China după 8 aprilie, când a luat sfârşit carantina la Wuhan, oraşul din centrul ţării de unde s-a declanşat anul trecut pandemia de COVID-19. 

Sursă foto Antena 3.

Image
Image
Image