12 români au murit în străinătate din cauza COVID-19, în Italia, Garmania, Franţa şi Marea Britanie

12 români au murit în străinătate din cauza COVID-19, în Italia, Garmania, Franţa şi Marea Britanie

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat duminică, în bilanţul oficial transmis la ora 13.00, că 38 de oameni au murit în România din cauza noului coronavirus, în timp ce alţi 12 români au murit în străinătate. Cea mai îngrijorătoare situaţie s-a înregistrat în Italia.

În Italia există cel mai mare număr de îmbolnăviri, precum şi cel mai mare număr de decese în rândul cetăţenilor români, conform datelor transmise de autorităţi. Infectări au fost confirmate nu numai în Europa, ci şi în ţări din Africa sau Asia. Decese în rândul cetăţenilor români au fost confirmate numai în patru ţări.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 73 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 6 în Germania, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică din subordinea Ministerului Afecerilor Interne. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 12 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța, unul în Germania și unul în Marea Britanie, au decedat, se mai arată în bilanţul din 29 martie.

"Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20", au mai transmis autorităţile.

Image
Image
Image