26 de morţi şi 57 de răniţi într-un atac criminal în Thailanda. Autorul a fost ucis de poliţişti

26 de morţi şi 57 de răniţi într-un atac criminal în Thailanda. Autorul a fost ucis de poliţişti

Un militar thailandez, care a omorât 26 de oameni și a rănit alți 57 deschizând focul într-o bază militară și într-un mall, a fost ucis duminică, după ce autoritățile l-au încolțit aproape 12 ore, anunță CNN,citat de Digi24.

Atacatorul este mort, a anunțat luni dimineața general-locotenentul Thabya Kiatsarn, comandant în cadrul armatei thailandeze. Deocamdată nu se cunosc împrejurările în care bărbatul a fost eliminat.

Criza din Thailanda a început sâmbătă, după ce atacatorul a început să tragă mai întâi la o bază militară, apoi, în jurul orei locale 18:00, a intrat într-un mall din Korat (Nakhon Ratchasima), oraș din nord-estul țării, și și-a început carnagiul. Camerele de supraveghere au surprins momentul intrării lui în mall.

Soldatul și-a ucis mai întâi superiorul, pe soacra acestuia și încă un camarad, apoi a furat arme din baza militară și un vehicul Humvee și a mers la mallul „Terminal 21”, unde și-a continuat atacul. Până să intre în mall, a ucis tot ce i-a ieșit în cale în parcare: oameni în mașini sau pe motociclete. Între timp, a postat mesaje pe Facebook, într-unul dintre ele întrebând dacă ar trebui să se predea. Anterior scrisese că „e timpul să ne distrăm” și că „nimeni nu poate fugi de moarte”. Ulterior, Facebook i-a închis contul.

Autoritățile l-au identificat pe autor în persoana lui Jakrapanth Thomma, un subofițer de 32 de ani care era încadrat într-un batalion ce se ocupa de muniții. „În general, orice militar este priceput la mânuit arma, dar acest om cu siguranță are mai multe competențe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

Image
Image
Image
Image