5.000 de persoane au fost evacuate din calea unui incendiu devastator pe insula Gran Canaria

Aproximativ 5.000 de persoane au fost evacuate dintr-o zonă turistică de pe insula spaniolă Gran Canaria, din cauza unui incendiu forestier care a devastat circa 3.400 de hectare începând de sâmbătă, au declarat autorităţile duminică, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Incendiul este "extrem de violent", iar pe moment nu este "nici izolat, nici stabilizat, nici sub control", a avertizat duminică seara într-o declaraţie preşedintele regiunii Canarelor, Angel Victor Torres.

Dezastrul nu a făcut victime pe moment. Autorităţile au evacuat circa 5.000 de persoane, inclusiv din zone turistice precum Cruz de Tejeda, un sit montan, celebru pentru priveliştile sale spectaculoase, aflat în centrul insulei Gran Canaria.

Peste 600 de pompieri şi 14 aeronave au participat duminică la lupta împotriva incendiului. Au fost închise 20 de drumuri pe insulă. Condiţiile meteorologice sunt dificile, cu vânt puternic şi temperaturi ridicate, iar autorităţile avertizează că poate dura câteva zile până când incendiul va putea fi plasat sub control.

Sursă foto Metro.co.uk.

Image
Image
Image
Image