996 de români infectați cu coronavirus la abatorul din Germania

996 de români infectați cu coronavirus la abatorul din Germania

996 de angajați români de la abatorul de carne din Germania devenit cel mai mare focar de COVID al Europei au fost confirmați cu coronavirus, conform datelor transmise joi de Ministerul român de Externe, potrivit HotNews.
Potrivit ultimelor cifre oficiale comunicate de către autoritățile germane, în cadrul companiei lucrează 3.969 de cetățeni români.

La compania de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück au fost confirmate 996 de cazuri COVID-pozitive în rândul lucrătorilor români.

Tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă, fiind instituită și o linie telefonică dedicată acestora, cu informații disponibile și în limba română.

Autoritățile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la data de 30 iunie 2020, urmând ca măsurile să fie ajustate în funcție de evoluție. De asemenea, începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina și în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf), unde au fost confirmate 211 de cazuri de infectare cu coronavirus, majoritatea cazurilor vizând angajați ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbrück.

Potriviti sursei citate, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea niciunuia dintre cetățenii români care își desfășoară activitatea în cadrul companiei respective.

Imagine cu caracter ilustrativ, economica.net.

Image
Image
Image
Image