A murit inventatorul codului de bare

Inginerul american George Laurer, care a dezvoltat scanerul pentru citirea codurilor de bare - o reprezentare de date codificată, destinată a fi interpretată pe cale optică, folosită în multe domenii, mai ales în cele industriale -, a murit la vârsta de 94 de ani, potrivit BBC, citată de MEDIAFAX.

Ideea de a folosi motivul unor dungi verticale pentru a stoca informaţii i-a venit lui Joseph Woodland - inginer mecanic, ce a lucrat pentru compania IBM timp de 35 de ani, înainte de a se pensiona în 1987.

Abia după ce Laurer a dezvoltat un scaner care putea citi codurile, tehnologia a putut fi folosită la nivel larg, transformând astfel radical felul de a face cumpărături.

Laurer a murit pe 5 decembrie, în locuinţa sa din Wendell, Carolina de Nord, dar abia săptămâna aceasta a fost făcută publică informaţia despre decesul său.

Potrivit sursei citate primul produs scanat după codul de bare a fost un pachet de gumă de mestecat Wringley, achiziţionat în 1974 dintr-un supermarket din Ohio. În prezent, produsul este expus la Smithsonian National Museum of American History din Washington.

Imagine cu caracter ilustrativ.

Image
Image
Image