Abuzuri la Şcoala de Balet din Viena, condusă de o româncă

Copiii de la Academia de Balet din cadrul Operei de Stat din Viena, Austria, una dintre cele mai prestigioase instituţii de profil din lume, care are ca manager o româncă, au fost încurajaţi să fumeze pentru a-şi controla greutatea, a constatat o amplă anchetă, potrivit BBC, citată de MEDIAFAX.

Ancheta a dezvăluit că tinerii dansatori au fost expuşi la exerciţii extrem de dure în cadrul antrenamentelor. Şefa comisiei de anchetă, Susanne Reindl-Krauskopf, a spus că elevilor li s-au atribuit apelative batjocoritoare compuse din prenumele lor şi mărimea pe care o purtau la haine.

Potriviti sursei citate, Susanne Reindl-Krauskopf a afirmat şi că directorul managerial al Şcolii de balet a Operei de Stat din Viena, românca Simona Noja-Nebyla, ar trebui înlocuită cu un „lider nou, inovator".

„Este clar că aceşti copiii şi adolescenţii nu au fost feriţi de discriminare, că au fost neglijaţi şi că asta le-a provocat probleme medicale grave", se arată în raportul comisiei.

Ancheta a arătat şi că ritmul de lucru „pune în pericol sănătatea copiilor".

În replică, Opera de Stat din Viena a anunţat că a redus deja numărul de spectacole ale studenţilor şi că va studia cu atenţie raportul înainte de a da un răspuns complet.

Scandalul a pornit în luna aprilie, când ziarul austriac Falter a publicat o anchetă care susţinea că unii tineri dansatori ar fi fost loviţi fizic şi zgâriaţi, iar alţii au fost batjocoriţi din cauza kilogramelor în plus.

Ministrul austriac al Culturii, Alexander Schallenberg, a solicitat măsuri urgente pentru rezolvarea problemelor.

Sursă foto MEDIAFAX.

 

 

Image
Image
Image
Image