fbpx

Aeroportul din Berlin a anulat zborurile programate pentru ziua de miercuri din cauza grevei personalului

Aeroportul din Berlin a anulat zborurile programate pentru ziua de miercuri din cauza grevei personalului

Image
Image

Angajaţii aeroportului BER din Berlin au intrat miercuri în grevă pentru a cere majorarea salariilor, astfel că operatorul singurului aeroport din capitala Germaniei a fost nevoit să anuleze toate zborurile programate pentru ziua de miercuri.

Potrivit Agerpres citând Reuters, ca urmare a acestei dispute, aproximativ 300 de decolări şi aterizări nu vor mai fi posibile ceea ce ar urma să afecteze aproximativ 35.000 de pasageri, a informat într-un comunicat operatorul aeroportului BER. Printre cele mai importante companii aeriene care utilizează aeroportul BER sunt EasyJet Plc şi Deutsche Lufthansa AG.

Sindicatul Verdi a cerut personalului de la sol, agenţilor de securitate şi angajaţilor operatorului aeroportuar BER să organizeze o grevă de avertisment pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de propunerile făcute de echipa manageriale la precedentele runde de negocierile salariale colective. Verdi vrea o majorarea salarială de 500 de euro pe lună pentru personalul de la sol pe parcursul următoarelor 12 luni precum şi bonusuri mai mari pentru agenţii de securitate care lucrează în week-end şi de sărbătorile publice.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Foto en.wikipedia.org

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.