Al doilea cel mai mare diamant brut din istorie depăşeşte mărimea unei mingi de tenis

Al doilea cel mai mare diamant brut din istorie, de 1.758 de carate, cu o dimensiune ce o depăşeşte pe cea a unei mingi de tenis, a fost descoperit într-o mină din Botswana, potrivit skynews.com, citată de MEDIAFAX.
Diamantul, cântărind 352 de grame, a fost descoperit într-o mină administrată de compania canadiană Lucara Diamond Corp, la doar patru ani după ce o altă gemă de acest tip, de 1.109 carate, a fost găsită în acelaşi loc.
Reprezentanţii companiei au avut dificultăţi în a vinde gema, numită "Lesedi La Rona", scoasă la licitaţie iniţial în iunie 2016. În cele din urmă, diamantul a fost vândut companiei britanice Graff Diamonds, pentru 53 de milioane de dolari în 2018.
Potrivit publicaţiei Forbes, din acel diamant au fost tăiate 67 de pietre preţioase.
Piatra descoperită recent este a doua ca mărime din istorie după celebrul Cullinan Diamond, de 3.106 carate, descoperit într-o mină de lângă Pretoria, în Africa de Sud, în 1905.
Două dintre diamantele obţinute din Cullinan - Great Star of Africa şi Lesser Star of Africa - fac parte dintre bijuteriile Coroanei Marii Britanii.
Sursă foto MEDIAFAX.

Image
Image
Image