fbpx

Alarmele antiaeriene răsună în toată Ucraina

Alarmele antiaeriene răsună în toată Ucraina

Image
Image

Sirenele care avertizează în privinţa unor raiduri aeriene răsunau, miercuri, pe întreg teritoriul Ucrainei, iar oficiali din cel puţin două regiuni au declarat că apărarea aeriană locală a fost pusă în funcţiune pentru a anihila rachetele ruseşti, relatează news.ro citând Reuters.

Potrivit sursei citate, agenţia de presă Interfax Ucraina a anunţat că au fost explozii în mai multe regiuni din sudul şi sud-estul ţării, citând canale locale din aplicaţia de mesagerie Telegram.

Illia Ponomarenko, de la „The Kyiv Independent”, scrie că o rachetă rusească a fost auzită deasupra oraşului Bucha, în regiunea Kiev.

Forţele ruseşti vizează din ce în ce mai mult infrastructura critică ucraineană în ultimele săptămâni, în cel mai amplu val de atacuri, de săptămâna trecută, fiind trase peste 100 de rachete.

Primarul Kievului, Vitali Klitciko, a confirmat au atac asupra infrastructurii critice. Exploziile au fost urmate de întreruperi ale energiei electrice.

Explozii au fost auzite şi în regiunile Mikolaiv şi Dnipropetrovsk, iar apărarea antiaeriană pare să fi eliminat o parte dintre ele.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Foto ilustrativ, g4media.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.