ALEGERI PREZIDENȚIALE | Aproape 3.000 de alegători prezenți la urne în primele 12 ore ale turului al doilea

Secțiile de votare din străinătate, pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, au început să se deschidă în noaptea de joi spre vineri, la ora 1.00. Primii care au putut vota au fost românii din Noua Zeelandă.

"A fost start #WeekendDeVotat în Noua Zeelandă, Australia, Japonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, China, Filipine, Republica Indonezia, Vietnam, Regatul Thailandei, Malaysia, Singapore, Afganistan, Kazahstan, Sri Lanka, India, Pakistan, Turkmenistan! Cetățenii români din străinătate. Votează vineri până la ora locală 21.00! Votează pentru România la una dintre cele 835 de secții de votare din străinătate. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor aflați în străinătate pe durata alegerilor prezidențiale să se prezinte la vot pe durata celor trei zile (vineri, sâmbătă și duminică) pentru a evita aglomerarea în ultima zi" este anunțul publicat de oficialii MAE vineri, la prânz.

Până la ora 13.00, în secțiile din străinătate votaseră, în turul al doilea, 2.840 de alegători, față de 2.773 de persoane, la același moment din primul tur de scrutin.

La acestea se adaugă 17.503 de voturi prin corespondență, față de cele 25.189 înregistrate în primul tur.

Sursa foto: MAE

Image
Image
Image