ALEGERI PREZIDENȚIALE | Cod roșu în Italia. O secție de votare a fost evacuată din cauza pericolului de inundații

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că autoritățile au luat decizia relocării unei secții de votare din Italia, din cauza alertelor de inundații emise de meteorologi.

"La secția de votare nr. 427 din Savona, Italia, ca urmare a unei situații de forță majoră (cod roșu de inundații) survenită în cursul serii, autoritățile locale au notificat Consulatul General al Romaniei la Torino, solicitând evacuarea clădirii în care se află secția de votare în cauză. Ministerul Afacerilor Externe România face precizarea că procesul de vot aferent primei zile nu a fost afectat în niciun fel la această secție. În vederea asigurării desfășurării în condiții optime a procesului de vot pentru zilele de sâmbătă și duminică, Consulatul General al României la Torino a întreprins demersuri în regim de urgență și a identificat o nouă locație în aceeași localitate, schimbarea locației urmând a face obiectul aprobării de către Autoritatea Electorală Permanentă. Noua locație identificată pentru secția de vot este: Palazzo Comunale, Piazza Sisto IV, Savona", au transmis reprezentanții MAE.

Citiți și: ALEGERI PREZIDENȚIALE | A doua zi de votare, în străinătate. Aproape 95.000 de români au trecut pe la urne, în primele 24 de ore ale turului al doilea

Până acum la respectiva secție de votare s-au prezentat 38 de alegători.

Image
Image
Image