Alertă de călătorie | Frontiera terestră dintre Grecia și Turcia a fost închisă

Alertă de călătorie | Frontiera terestră dintre Grecia și Turcia a fost închisă

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă sunt informați că, în conformitate cu datele transmise de oficialitățile locale, începând cu dimineața zilei de sâmbătă, 29 februarie 2020, frontiera terestră dintre Republica Elenă și Turcia, în zona Kastanies (regiunea Evros), va fi închisă circulației tuturor categoriilor de persoane și mărfuri. 

Potrivit sursei citate, oficialii eleni au declarat că vor fi adoptate măsuri de control sporite pe sectoarele de frontieră terestră/maritimă cu Turcia. Aceste masuri sunt anunțate pentru o perioadă nedeterminată de timp, nefiind indicată data la care punctele de trecere a frontierei vor redeveni operaționale și circulația de persoane/bunuri va fi reluată.

Persoanele și autovehiculele care urmau să tranziteze această zonă sunt redirecționate să-și continue călătoria prin Bulgaria.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Image
Image
Image
Image