Alertă de călătorie. Furtuna Denis loveşte nordul Europei

Alertă de călătorie. Furtuna Denis loveşte nordul Europei

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru Norvegia, unde urmează să se anifeste fenomene meteo extrem de severe. Ţara scandinavă urmează să fie lovită de furtuna Dennis, care deja a făcut ravagii în Marea Britanie.

În Marea Britanie, vântul a suflat cu 120 de kilometri pe oră și, după ce a plouat în 48 de ore mai mult decât într-o lună întreagă, râurile au ieșit din albii. În Țara Galilor și mai multe zone ale Angliei, autoritățile au declarat "incidente majore", informează Digi24. Duminică dimineaţă, aproape 200 de alerte de inundaţii au fost declarate într-o zonă care se întinde din Scoţia până în Cornwall. La Aberdaron, în sudul Ţării Galilor, vânturile au suflat cu peste 145 km/h. Mai multe sute de zboruri dinspre şi spre Marea Britanie au fost ţintuite la sol, au anunţat companiile British Airways şi EasyJet. Transportul feroviar şi-a suspendat liniile în sudul Ţării Galilor, în urma inundaţiilor care au afectat căile ferate, mai transmite sursa citată. Institutul meteorologic britanic (Met Office) a declarat cod roşu de furtună pentru sudul Ţării Galilor, cel mai ridicat nivel de alertă, ca urmare a ploilor abundente provocate de furtuna Dennis, fiind primul de acest acest gen emis din decembrie 2015.

Luni, furtuna loveşte Norvegia, MAI emiţând deja o alertă de călătorie, informând cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în această ţară că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, până în data de 18 februarie 2020, ora 01.00, au fost emise coduri roșu, portocaliu și galben de viscol și vânt (peste 75 km/h), căderi de zăpadă, temperaturi extreme, polei, ceață, risc de avalanșă (inclusiv la altitudini joase), ploi abundente (până la 150 l/mp), inundații, ploi înghețate, condiții de circulație dificile, cu închideri de căi rutiere și poduri.
Image
Image
Image
Image