Alertă. Medicii chinezi au descoperit prezența noului coronavirus în lichidul seminal

Alertă. Medicii chinezi au descoperit prezența noului coronavirus în lichidul seminal

Medicii din China care au consultat mai mulți bărbați infectați cu coronavirus au descoperit că, la o mică parte dintre ei, Covid-19 era prezent în lichidul seminal. Ca urmare, aceștia au declarat că există o șansă (ce-i drept redusă) de transmitere a virusului pe cale sexuală.

Studiul medicilor de la Spitalul Municipal din Shangqiu a analizat 38 de bărbați infectați cu noul coronavirus. La șase dintre ei (16%), aceștia au descoperit virusul SARS-CoV-2 în lichidul seminal, scrie reuters.com, citată de gandul.ro.

Cercetătorii au declarat că, deși cercetările sunt preliminare și se bazează pe un eșantion redus, sunt necesare mai multe analize pentru a vedea dacă virusul poate fi transmis pe cale sexuală.

Allan Pacey, profesor de andrologie la Sheffield University din Marea Britanie, a declarat că studiile nu pot fi considerate concludente, deoarece prezența coronavirusului în lichidul seminal nu a putut arăta dacă virusul este activ și capabil să determine o infecție. „Totuși, nu ar trebui să ne surprindă faptul că virusul care determină COVID-19 este prezent în lichidul seminal al unor pacienți, deoarece același lucru s-a întâmplat cu virusuri precum Ebola și Zika”, a declarat Pacey.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă 360medical.ro.

 

Image
Image
Image