Americanul care a inspirat Ice Bucket Challenge a murit

Peter Frates, americanul care a inspirat provocarea găleţii de apă cu gheaţă (Ice Bucket Challenge) pentru a strânge bani pentru găsirea unui remediu pentru scleroza laterală amiotrofică (ALS) a murit la vârsta de 34 de ani, potrivit The Independent, citat de MEDIAFAX.

Frates, un sportiv care în timpul liceului a făcut parte din echipa de baseball Boston College, avea 34 de ani la momentul morţii sale, la cinci ani după ce provocarea care a devenit virală a inspirat oamenii din întreaga lume pentru a conştientiza în legătură cu această boală mortală.

Frates a fost diagnosticat în 2012 cu ALS, o boală cunoscută şi sub numele de boala Lou Gehrig.
Încă nu se cunoaşte leacul pentru acesată boală, care slăbeşte muşchii şi împiedică funcţionarea corpului.

Boala sa l-a inspirat să ajute la declanşarea Ice Bucket Challenge în 2014, alături de Pat Quinn. Provocarea, în care mii de persoane s-au filmat turnându-şi o găleată de apă cu gheaţă în cap, a dus la implicarea a aproximativ 17 milioane de oameni din întreaga lume.
Pe lângă creşterea gradului de conştientizare cu privire la viralitatea videoclipurilor, provocarea a strâns peste 220 de milioane de dolari pentru cercetări în încercarea de a găsi un remediu pentru această boală.

Sursă foto MEDIAFAX.

Image
Image
Image
Image