Atac armat în Noua Zeelandă. 49 de oameni au fost uciși și zeci răniți

Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa în Noua Zeelandă, în atacuri armate comise în două moschei din oraşul Christchurch. Poliţia a reţinut patru suspecţi: trei bărbaţi şi o femeie, dintre care unul a fost eliberat. Unul dintre cei reţinuţi ar fi transmis live, pe internet, atacul. Individul postase pe Facebook un mesaj împotriva musulmanilor. Apoi, cu o cameră prinsă de hainele sale, ar fi transmis momentul în care a intrat în lăcaşul de cult şi a deschis focul asupra celor aflaţi acolo.

Cel mai recent bilanț anunțat de șeful poliției arată că indivizii înarmaţi au ucis 49 de oameni şi au rănit alte câteva zeci, mulţi dintre ei copii.

„Nu poate fi descris altfel decât ca un atac terorist. Deşi nu avem nimic care să indice că ar exista alţi suspecţi, nu presupunem acest lucru în acest moment”, a declarat premierul Noii Zeelande,Jacinda Ardern.

De asemenea, premierul a confirmat că mașinile celor trei suspecți aflați în custodia poliției erau ticsite cu dispozitive explozive, dezamorsate după de polițiști, informează Digi 24.

Image
Image
Image