Atacuri asupra unor români și bulgari din Paris, în urma informații false potrivit cărora aceștia ar fi răpit copii

Douăzeci de persoane au fost arestate la Paris după ce au atacat mai mulţi romi, majoritatea din Bulgaria şi România, în urma unor zvonuri răspândite în mediul on-line conform cărora aceştia ar fi răpit copii, scrie The Sun, citat de News.ro. Atacatorii, înarmaţi cu bâte, cuţite de bucătărie şi alte arme improvizate, au ajuns la taberele de romi din suburbiile capitalei franceze. Cele mai grave incidente au avut loc luni noaptea în zonele Clichy-sous-Bois, Bobigny şi Colombes.

Mai multe postări cu astfel de informaţii au apărut pe reţele sociale precum Facebook sau Snapchat. Drept urmare, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Seine-Saint-Denis a făcut apel la oameni „să aibă grijă pentru că începe o psihoză”.

Într-un comunicat, poliţia a informat: „Zvonurile conform cărora o dubă albă este folosită pentru a răpi copii nu au nicio bază”.

Ofiţerii au confirmat că 20 de persoane au fost reţinute momentan în legătură cu violenţele asupra romilor iar trei persoane au fost puse sub acuzare pentru infracţiuni violente.

Zvonul privind duba albă a fost numit un mit urban sau „ştire falsă”, însă reflectă prejudecata faţă de comunităţile de romi din Franţa.

Mai mulţi miniştri de Interne şi prim-miniştri francezi au cerut deportarea lor, însă acest lucru s-a dovedit a fi imposibil pentru că mulți dintre ei au paşapoarte UE.

Foto cu caracter ilustrativ

Image
Image
Image
Image