Atacuri la Manchester și Tokyo, în noaptea de Revelion

Cel puţin trei persoane au fost înjunghiate de un individ în staţia Victoria din Manchester, în noaptea de Revelion, informează site-ul cotidianului The Guardian, citat de Mediafax. Poliţistul a fost rănit în zona umărului, iar o femeie şi un bărbat au suferit răni la nivelul abdomenului, iar femeia a fost rănită şi în zona feţei. Cazul este anchetat de poliţia antiteroristă, atacatorul fiind auzit strigând sloganuri islamiste în cursul incidentului.

Alte opt persoane au fost rănite și la Tokyo, în noaptea de Revelion, după ce un individ a intrat cu vehiculul în mulţimea care participa la festivităţile organizate la cumpăan dintre ani. Un reprezentant al Poliţiei japoneze a spus că incidentul este un "act de terorism", precizând că a fost reţinut un suspect, informează agenţia Reuters, potrivit Mediafax.

Incidentul s-a petrecut marţi dimineaţă, la puţin timp după miezul nopţii în zona Harajuku, în apropiere de Altarul Meiji, în centrul capitalei Japoniei. Reprezentantul Poliţiei nipone a declarat că suspectul are între 20 şi 30 de ani.

Image
Image
Image
Image