Atacurile teroriste din Sri Lanka au fost revendicate de ISIS

Reţeaua extremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici şi hoteluri, şi care s-au soldat cu cel puţin 321 de morţi, informează presa internaţională, citată de MEDIAFAX.
Organizaţia extremistă a revendicat atentatele printr-un anunţ postat pe site-ul agenţiei AMAQ, afiliată reţelei Stat Islamic, informeză agenţia de ştiri Reuters. 
„Atacatorii, care au avut ca ţintă cetăţenii din coaliţia statelor (anti-ISIS) şi creştinii din Sri Lanka, cu două zile în urmă, au fost luptători ISIS”, se arată în comunicatul postat pe site-ul AMAQ.
Stat Islamic nu a prezentat dovezi în sprijinul revendicării atentatelor.
Timp de trei zile, atentatele nu au fost revendicate de niciun grup, iar un purtător de cuvânt al Guvernului de la Colombo şi ministrul Sănătăţii, Rajitha Senaratne, a indicat că existau suspiciuni privind comiterea atentatelor de către mişcarea National Thowheeth Jama'ath (NTJ), o organizaţie islamistă relativ necunoscută.
Atentatele au fost comise ca reacţie la atacurile teroriste de la două moschei din Noua Zeelandă, a declarat Ruwan Wijewarden, ministru de stat pentru Apărare, potrivit cotidianului The Guardian. Acesta a mai afirmat că bilanţul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 321 de morţi, inclusiv 38 de cetăţeni străini, şi a reiterat că oficialii de rang înalt de la Colombo nu au primit informaţii despre un posibil atac iminent.
Sursă foto MEDIAFAX.

Image
Image
Image