Australia mobilizează 3.000 de militari rezervişti

Australia a chemat 3.000 de rezervişti să se desfăşoare pentru a face faţă incendiilor de vegetaţie care devastează în prezent ţara, a anunţat sâmbătă premierul Scott Morrison, o mobilizare fără precedent, notează AFP, citată de AGERPRES.

"Această decizie permite să avem mai mulţi oameni pe teren, mai multe avioane pe cer, mai multe nave pe mare", a declarat Scott Morrison, criticat pentru modul în care a gestionat incendiile violente care durează din septembrie.

Sfârşitul de săptămână se anunţă catastrofal pe frontul incendiilor.
Temperaturile caniculare aşteptate sâmbătă - depăşind 40 de grade Celsius - vor fi însoţite de vânturi violente care riscă să înteţească unele incendii de vegetaţie care ard în întreaga ţară de patru luni, majoritatea scăpate de sub control.

De la începutul anotimpului de incendii în septembrie, cel puţin 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, alte zeci sunt date dispărute şi peste 1.300 de case s-au transformat în cenuşă.
O suprafaţă de două ori mai mare decât Belgia a ars.

Două persoane au murit în urma incendiilor de vegetaţie care au ieşit sâmbătă de sub control pe coasta de est a Australiei, alimentate de temperaturile în continuă creştere şi vânturile puternice, pompierii intervenind pentru a salva vieţi şi proprietăţi, potrivit Reuters, citată de MEDIAFAX.

Pe insula Kangaroo din sudul Australiei, un loc popular de vacanţă din apropiere de coastă, două persoane au murit. Astfel, în această săptămână, la nivel naţional, numărul victimelor a crescut la 12. De asemenea, în statul Victoria 21 de persoane sunt în continuare dispărute, în scădere de la 28 raportate vineri.
"Numărul deceselor la nivel naţional din sezonul actual de incendii, care a început în septembrie, este de 23", a declarat premierul Scott Morrison.

Citiți și: Aproximativ 500 de milioane de animale au murit în urma incendiilor din Australia

Citiți și: Australia: Sute de persoane blocate într-un oraş înconjurat de incendii, evacuate de marina australiană

Citiți și: Oraşe întregi evacuate în Australia. Armata intervine pentru a susţine eforturile autorităţilor

FOTO EPA-EFE

Citeste mai mult: adev.ro/q0padl
FOTO EPA-EFE

Citeste mai mult: adev.ro/q0padl

Foto EPA-EFE.

Image
Image
Image
Image