Austria a prezentat planul de relansare economică și a redeschis mii de magazine, în luptă pentru fiecare loc de muncă

Austria a prezentat planul de relansare economică și a redeschis mii de magazine, în luptă pentru fiecare loc de muncă

Mii de magazine din Austria se vor redeschide marţi, iar ţara va fi una dintre primele din Europa care ridică restricţiile impuse odată cu pandemia de coronavirus. Totuşi, autorităţile susţin că pericolul nu a trecut, scrie Reuters.

Austria a fost printre primele ţări din Europa care au luat măsuri privind noul coronavirus, închizând şcolile, barurile, teatrele, restaurantele, magazinele neesenţiale şi alte locuri de adunare publică în urmă cu aproximativ patru săptămâni, notează Digi24. Rezultatele au fost destul de bune, până în prezent, ţara a raportat 368 de decese în total, mai puţine decât au suferit într-o singură zi ţările din vecinătatea sa. De asemenea, numărul de îmbolnăviri scade constant, iar persoanele care au nevoie de spitalizare sunt tot mai puţine.

„Dorim să ieşim din această criză cât mai repede posibil şi să luptăm pentru fiecare loc de muncă din Austria”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz, scrie Mediafax. Săptămâna trecută, el a prezentat un plan pentru relansarea economiei, iar primul pas este redeschiderea magazinelor care au o suprafaţă de până la 400 de metri pătraţi. Această măsură urmează să fie urmată de redeschiderea centrelor comerciale, a magazinelor mari şi frizeriilor de la 1 mai. Restaurantele şi hotelurile ar putea să se redeschidă progresiv de la mijlocul lunii mai.

Image
Image
Image
Image