Austria interzice vălul islamic în școlile primare

Parlamentarii Austriei au aprobat miercuri o lege prin care este interzis portul vălului în școlile primare, scrie The Guardian, citat de HotNews.

Textul propunerii legislative se referă la orice "obiect vestimentar influențat ideologic sau religios care este asociat cu acoperirea capului".
Reprezentanți ale ambelor părți ale coaliției aflate la guvernare, Partidul Popular (OeVP) de centru-dreapta și Partidul Libertății (FPOe) de extremă dreaptă, au lăsat să se vadă clar că, deși textul legii conține o descriere largă, aceasta are ca țintă vălul islamic.

Comunitatea musulmană din Austria a condamnat propunerea, susținând că aceasta este o "tactică de diversiune" și că numai un număr redus de fete vor fi afectate de aceasta. Cei din opoziție au votat aproape în unanimitate împotriva măsurii, iar unii au acuzat guvernul că este mai preocupat de opinia publică decât de bunăstarea copiilor.
Guvernul crede că este probabil ca decizia să fie contestată la curtea constituțională a Austriei.

Cele două partide de la guvernare au format o coaliție în anul 2017, după ce au adoptat poziții anti-imigraționiste, iar discursul lor conținea referințe la pericolele ridicate de "societățile paralele".

Imagine cu caracter ilustrativ.

Image
Image
Image
Image