Autorităţile din China au confiscat 7,48 de tone de fildeş

Autorităţile chineze au confiscat 7,48 tone de fildeş luna trecută, cea mai mare captură de acest gen din ultimii ani, relatează Reuters, citată de Agerpres.
Captura a avut loc în timpul unei operaţiuni împotriva unei grupări criminale organizate "specializate în contrabanda cu fildeş" care acţiona la nivel internaţional, a declarat luni autoritatea vamală din China.
Această ţară, care este cel mai mare importator şi utilizator de colţi de elefant din lume, a interzis vânzările de fildeş în 2017.
Cererea de fildeş din partea ţărilor asiatice, precum China şi Vietnam, unde este folosit pentru fabricarea de bijuterii şi ornamente, a condus la o creştere a braconajului în Africa. Din ianuarie, China a confiscat 8,48 tone de fildeş şi produse din fildeş şi peste 500 de tone de specii pe cale de dispariţie, a spus administraţia vamală.
În ultimele luni, autorităţile din Hong Kong, Singapore şi Vietnam au efectuat raiduri importante care au condus la confiscarea unor cantităţi mari de fildeş, colţi de rinocer şi solzi de pangolin. Organizaţiile pentru protecţia mediului le-au cerut autorităţilor din aceste ţări ca pe lângă confiscarea acestor produse de origine animală să urmărească penal reţelele criminale care fac trafic cu astfel de produse.
Sursa foto Agerpres.

 

Image
Image
Image
Image