Avion cu 62 de oameni la bord, prăbuşit în mare, după o cădere bruscă şi inexplicabilă

Avion cu 62 de oameni la bord, prăbuşit în mare, după o cădere bruscă şi inexplicabilă

Un avion de pasageri care efectua o cursă internă s-a prăbuşit sâmbătă, în largul coastei Indoneziei. Resturi ale avionului şi fragmente umane au fost descoperite în mare de o navă a Pazei de Coastă din Indonezia. Aparatul de zbor a căzut în mare când nici nu apucase să ajungă la altitudinea de croazieră.

Potrivit ultimelor informații, aeronava înmatriculată PK-CLC opera zborul #SJ182 de la Jakarta (CGK) la Pontianak (PNK) și a dispărut de pe radare la 5 minute după decolare. La bord erau doi piloți, 4 stewardese. Printre pasageri se numărau 46 de adulți, 7 copii și 3 bebeluși, informează Digi24.

Conform site-ului FlightRadar24, înainte de a dispărea, avionul a pierdut aproximativ 3.000 de metri din altitudine în mai puţin de un minut, la patru minute după decolare.

Experţi în aviaţie citaţi de Digi24 susţin că o astfel de coborâre bruscă e greu de pus pe seama unei simple defecţiuni sau chiar a unei erori a echipajului. "A avut 5-6 minute de zbor, era în curs de a lua înălțimea de croazieră, ajunsese abia la 3.000 de metri, căderea a fost foarte bruscă. Problema nu poate fi legată de întârziere sau de o defecțiune produsă în timpul zborului. Avionul are aripi, în manual sunt prevăzute toate situațiile în care o anumită componentă nu funcționează, piloții le exersează și sunt pregătiți să le facă față, Este inexplicabilă căderea atât de bruscă a aeronavei. Aeronava, chiar dacă i se opresc ambele motoare, planează, are aripi, iar echipajul e pregătit să folosească geometria aripilor pentru a menține aeronava pe linia de plutire", a declarat Sorin Stoicescu, expert în aviaţie. "O cădere bruscă de 3.000 de metri nu poate fi justificată decât de o eventuală coliziune, chiar un atac de la sol cu rachetă sau proiectil, însă nu se știe, discutăm într-un câmp mai mult probabilistic", a mai precizat acesta.

Resturi şi fragmente de corpuri au fost găsite în zona unde a dispărut, în largul Indoneziei, un Boeing 737-500 al companiei Sriwijaya Air cu 62 de persoane la bord, a indicat poliţia duminică, scrie AFP, citată de Agerpres.

„În această dimineaţă am primit doi saci, unul cu obiecte aparţinând pasagerilor şi celălalt cu fragmente de corpuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Yusri Yunus, pentru canalul Metro TV. Poliţia "lucrează la identificare", a precizat el.

Image
Image
Image