fbpx

Bani din joacă. Filipinezii câştigă criptomonede crescând animale de companie într-un joc video

Bani din joacă. Filipinezii câştigă criptomonede crescând animale de companie într-un joc video

Image
Image

Locuitorii orașului Cabanatuan, la nord de Manila, au găsit o modalitate unică de a depăși dificultățile provocate de pandemie - jocurile video. Dar jocurile nu sunt doar pentru distracție, ci aduc și venituri.

Axie Infinity, jocul creat de SkyMavis, permite jucătorilor să câștige venituri prin non-fungible tokens (NFT) și criptomonede, crescând și tranzacționând animale de companie digitale numite Axies, relatează Digi24, citând CNBC. Un mini documentar, lansat în această săptămână pe YouTube, urmărește mai mulți filipinezi care joacă jocul - o mamă, trei tineri antreprenori, un absolvent de facultate, un taximetrist, un cuplu în vârstă, precum și unul dintre primii locuitori din orașul Cabanatuan care a descoperit Axie Infinity.

Fenomenul care a început vara trecută a explodat după ce un articol publicat de Coindesk în august a stimulat semnificativ baza de jucători, potrivit documentarului. Aproape 60.000 de oameni joacă acum Axie Infinity.

Jocul nu cunoaște granițe, dar a decolat cu adevărat în Filipine, care a fost puternic lovită de pandemie. PIB-ul s-a contractat cu 9,6% în 2020, cel mai mare declin anual înregistrat de când a început colectarea datelor în 1946, potrivit IHS Markit. Aceeași cercetare a constatat că aproximativ 26 de milioane de oameni - aproape un sfert din populație - au fost afectați de cele mai recente restricții.

„La început nu eram convins că acest joc aduce câștiguri, dar l-am încercat”, spune un jucător în documentar. „Din cauza pandemiei, nu avem mijloace de a câștiga. De aceea s-a răspândit în orașul Cabanatuan".

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.