Băuturi şi alimente contrafăcute: 672 de persoane arestate şi 16.000 tone de alimente confiscate, în cadrul unei operaţiuni internaţionale

Un număr total de 672 de persoane au fost arestate între luna decembrie 2018 şi luna aprilie 2019, în cadrul unei vaste operaţiuni coordonate de Interpol şi Europol vizând traficul de băuturi şi alimente potenţial periculoase, a anunţat vineri Interpol, transmite AFP, citată de AGERPRES.

Operaţiunea, care a implicat forţele de poliţie din 78 de ţări, a permis confiscarea unor mărfuri în valoare de peste 100 milioane de euro în magazine, pieţe, aeroporturi, porturi sau depozite. În total 16.000 de tone de alimente şi 33 de milioane de litri de băuturi potenţial periculoase au fost retrase de pe piaţă ca urmare a peste 67.000 de verificări.

"Această operaţiune demonstrează încă odată că infractorii vor profita de orice oportunităţi pentru a face profit. Volumul confiscărilor confirmă că fraudele alimentare afectează toate tipurile de produse şi toate regiunile lumii", a declarat Jari Liukku, şeful centrului european pentru crimă organizată în cadrul Europol.

La fel ca şi la precedentele operaţiuni de acest tip, alcoolul de contrabandă a constituit încă odată cea mai mare parte din produsele confiscate, peste 33.000 de tone, urmate de cereale şi grâne (3.628 tone) şi condimente (1.136 tone).

Sursa foto www.interpol.int.

Image
Image
Image