Bilanţul morţilor provocate de coronavirus a ajuns la 564. OMS lansează o cerere de fonduri de 675 de milioane de dolari destinate combaterii epidemiei

Bilanţul morţilor provocate de coronavirus a ajuns la 564. OMS lansează o cerere de fonduri de 675 de milioane de dolari destinate combaterii epidemiei

Cel puţin 564 de persoane au murit la nivel global ca urmare a infecţiei cu noul coronavirus, după ce au fost înregistrate 70 de noi decese în provincia Hubei, au informat miercuri autorităţile, relatează CNN, potrivit MEDIAFAX. Alte două decese s-au înregistrat în Hong Kong şi Philipine. Autorităţile au confirmat de asemenea 2,987 de cazuri noi de infecţie.

În total, 14,314 de pacienţi au fost internaţi în spital în Hubei, dintre care 756 se află în stare gravă.

La nivel global au fost confirmate 27,602 de cazuri de coronavirus, dintre care 27,378 sunt în China.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat miercuri o cerere de fonduri în valoare de 675 de milioane de dolari (613 milioane de euro) pentru a combate în următoarele trei luni epidemia de coronavirus, care a făcut deja aproape 500 de morţi, relatează AFP, citată de AGERPRES.

"Cerem 675 de milioane de dolari pentru finanţarea planului nostru pentru următoarele trei luni. 60 de milioane de dolari sunt destinaţi finanţării operaţiunilor OMS, iar restul va fi destinat ţărilor care sunt cele mai ameninţate" de virus, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Gebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă.

Directorul OMS a anunţat, de asemenea, că agenţia specializată a ONU va trimite mai întâi echipamente de protecţie în 24 de ţări, între care 500.000 de măşti şi 350.000 de perechi de mănuşi. Circa 250.000 de teste vor fi trimise în peste 70 de laboratoare din întreaga lume. O misiune internaţională de experţi se va deplasa, de asemenea, "foarte curând" în China, a mai spus el.

La sfârşitul lunii trecute, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decretat că epidemia provocată de noul coronavirus apărut în China şi care s-a răspândit în mai multe regiuni ale lumii constituie ''o urgenţă de sănătate publică la nivel internaţional''.

Sursă foto foreignpolicy.com.

Image
Image
Image
Image