Bilanţ tragic după trecerea uraganului Dorian: Peste 2.500 de persoane dispărute în arhipelagul Bahamas

Cel puţin 2.500 de persoane sunt considerate dispărute în Insulele Bahamas, la mai mult de o săptămână după ce uraganul Dorian a lovit insulele. Prim-ministrul Hubert Minnis, a menţionat că bilanţul morţilor ar putea creşte, relatează Reuters, citată de MEDIAFAX.

Hubert Minnis a declarat într-un interviu televizat că bilanţul actual rămâne de 50 de morţi, dar având în vedere numărul mare de persoane dispărute, bilanţul ar putea creşte. „Ne aşteptăm ca numărul persoanelor decedate să crească semnificativ”, a declarat Minnis, adăugând că Guvernul va fi transparent şi va oferi informaţii rapid despre acest lucru.

Serviciile de urgenţă au transmis că lista persoanelor dispărute nu a fost momentan verificată cu lista persoanelor care şi-au evacuat locuinţele sau care locuiesc în prezent în adăposturi.

Uraganul Dorian a fost unul dintre cele mai puternice uragane formate în Oceanul Atlantic, a lovit direct zone populate, cu vânturi de până la 298 de kilometri pe oră, fiind încadrat la categoria 5.

Credit foto weather.com

Image
Image
Image
Image