Boris Johnson, în minoritate în Camera Lorzilor, care adoptă împotriva avizului Guvernului un amendament ce le permite cetăţenilor europeni să rămână autormat în Regatul Unit după Brexit

Camera Lorzilor a adotat un amendament - împotriva avizului Guvernului lui Boris Johnson - vizând să apere drepturile cetăţenilor Uniunii Europene (UE) care trăiesc în RegatulUnit după Brexit, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Este pentru prima oară când premierul conservator se află în minoritate în Camera superioară a Parlamentului după victoria sa triumfală în alegerile legislative anticipate de la 12 decembrie, în urma cărora a obţinut largă majoritate în Camera Comunelor.

Depus de Partidul Liberal-Democrat (Lib-dem), amendamentul adoptat luni în Camera Lorzilor - cu 270 la 229 de voturi - le acordă cetăţenilor europeni dreptul automat de a rămâne în Marea Britanie după Brexit, prevăzut la 31 ianuarie.

Textul adoptat de Camera Comunelor prevedea ca cetăţenii europeni să efectueze un demers pe lângă autorităţi pentru a obţine dreptul de a rămâne în Regatul Unit.

Sursă foto telegraph.co.uk.

 

Image
Image
Image
Image