Bulgaria reintroduce restricțiile: Se închid barurile și discotecile, iar capacitatea teraselor este redusă la jumătate

Bulgaria reintroduce restricțiile: Se închid barurile și discotecile, iar capacitatea teraselor este redusă la jumătate

Autoritățile din Bulgaria au decis să reintroducă măsuri de restricție, după creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus. Stadioanele vor fi din nou fără spectatori, barurile de noapte și discotecile se vor închide, iar restaurantele în aer liber vor folosi doar 50% din capacitatea lor. Măsurile au fost anunțate de ministrul Sănătății, Kiril Ananiev, potrivit Digi24, citând duma.bg.

„Analiza pe care am făcut-o în ultimele 10 zile arată că numărul de purtători ai coronavirusului este în creștere și a trecut punctul critic de 200 de persoane. După cum am promis, dacă vom atinge acest nivel de infecție, va trebui să restabilim unele dintre măsurile folosite până acum. Această analiză a arătat că în zilele următoare nu ne așteptăm la o scădere a numărului de noi purtători de coronavirus, poate exista chiar o tendință de creștere nouă”, a avertizat Ananiev.

Cluburile de noapte, barurile și restaurante vor fi închise. Dacă restaurantul este în aer liber, poate folosi 50% din capacitatea sa cu respectarea unei distanțe între persoane de 1,5 metri. 
Noile măsuri interzic, de asemenea, sărbătorile de grup, cum ar fi nunțile sau petrecerile cu peste 30 de persoane, indiferent dacă sunt în aer liber sau în interior.

Sursă foto Digi24.

 

 

 

Image
Image
Image
Image