Bunuri în valoare de aproximativ 350.000 de furate dintr-un hotel de cinci stele din Paris

Persoane rămase deocamdată neidentificate au furat bijuterii şi articole vestimentare în valoare de cel puţin 350.000 de euro dintr-un hotel de lux aflat într-un cartier rezidenţial din Paris, au anunţat joi surse din Poliţia franceză, potrivit AFP, citată de Agerpres.
Faptele s-au produs în noaptea de miercuri spre joi.
Potrivit acestor surse, două persoane care purtau cagule au pătruns în jurul orei locale 00:50 în hotelul Peninsula, un hotel de cinci stele aflat la mică distanţă de Arcul de Triumf şi de bulevardul Champs Elysees. Unul dintre hoţi i-a ameninţat cu o armă de foc pe angajaţii hotelului.
Un alt răufăcător a profitat în acel moment pentru a sparge cu un topor patru vitrine în care erau expuse bijuterii şi îmbrăcăminte de lux.

Nu a fost tras niciun foc de armă şi nicio persoană nu a fost rănită.
O anchetă a fost deschisă de Poliţia franceză pentru "jaf armat" şi a fost încredinţată Brigăzii pentru combaterea banditismului (BRB), a precizat Parchetul din Paris.
Prima estimare a prejudiciului a fost inclusă în intervalul 350.000 - 400.000 de euro. Inventarul obiectelor furate nu a fost încă finalizat.
Autorii acestui jaf armat au fugit apoi cu un automobil ce era condus de un al treilea complice. Maşina a fost găsită abandonată după câteva zeci de minute în Neuilly-sur-Seine, o localitate de la periferia Parisului.
Foto cu caracter ilustrativ.

Image
Image
Image