Buzoiancă sechestrată și abuzată în Spania. Autoritățile au fost sesizate de un alt român

O tânără de 24 de ani din Buzău, sechestrată și abuzată sexual în Spania, a fost găsită și eliberată de autorități în urma sesizării făcute de un cetățean român stabilit în Germania.

Potrivit unei informări transmise de Poliția Română, "în data de 16 august 2019, în jurul orei 05.00, poliţiştii buzoieni au fost sesizaţi de către un cetăţean român, stabilit în Germania, cu privire la faptul că o buzoiancă este ţinută cu forţa într-un apartament din localitatea Mozon, provincia Huelva, de către un marocan, existând date că este abuzată fizic şi sexual. Imediat după primirea sesizării poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău au informat Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională şi au realizat schimbul de date şi informaţii necesar salvării persoanei în cauză".

În baza datelor furnizate din România, autorităţile spaniole au efectuat o percheziţie într-un imobil, unde a fost identificată victima, o tânără de 24 de ani şi mai mulţi cetăţeni marocani, a anunțat IGPR. Din informarea Poliției reiese că, iniţial, victima a declarat că nu se află într-o stare de pericol, însă autorităţile judiciare spaniole au stabilit că aceasta prezinta pe corp răni mai vechi, așa că femeia a fost transportată la spitalul din localitate pentru asistenţă medicală, fiind cazată ulterior într-un Centru de Protecţie Împotriva Violenţei. În urma percheziţiei, în locaţie au fost descoperite substanţe cu efect psihoactiv şi droguri din categoria celor de risc, mai multe sume de bani şi accesorii folosite în activitatea infracţională.

Eliberarea victimei, în condiții de siguranță, s-a realizat în numai opt ore de la primirea unei sesizări privind sechestrarea ei pe teritoriul Spaniei.

 

 

Image
Image
Image