Când plănuieşte Bulgaria să deschidă sezonul estival după pandemie

Când plănuieşte Bulgaria să deschidă sezonul estival după pandemie

Autorităţile bulgare plănuiesc să deschidă la 1 iulie sezonul turistic estival, în contextul crizei care afectează puternic acest domeniu din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat marţi ministrul Turismului din ţara vecină, Nikolina Anghelkova.

"Criza din domeniul turismului are un caracter fără precedent. Este important să unim eforturile guvernului, autorităţilor locale şi reprezentanţilor businessului pentru a ieşi din această criză. Bulgaria are posibilităţi turistice bogate, de aceea sper că în final această criză ne va face pe toţi mai puternici. Din 15 iunie, şi posibil chiar mai devreme, vor începe pregătirile, iar de pe 1 iulie intenţionăm să deschidem sezonul turistic estival", a spus Anghelkova, citat de Agerpres. 

Aceasta a subliniat că turismul este o parte importantă a economiei bulgare, iar pentru a restabili domeniul Bulgaria se va orienta în acest an spre dezvoltarea turismului intern.

De asemenea, potrivit TASS, ea a declarat că "se discută problema înlesnirii regimului de vize pentru oaspeţii tradiţionali din Turcia şi Rusia", relatează Digi24.

Image
Image
Image
Image