California, zguduită de cel mai mare cutremur produs în zonă în ultimii 20 de ani. Guvernatorul a declarat stare de urgenţă

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunţă Institutul de Geofizică din SUA (USGS). Autorităţile din Statele Unite au anunţat că au fost înregistrate mai multe scurgeri de gaze şi incendii, iar mai multe persoane au fost rănite. Seismul produs vineri este cel mai puternic înregistrat în statul american California în ultimii 20 de ani, relatează BBC şi Reuters, citate de Mediafax.

Cutremurul a avut loc vineri, la ora locală 20.19 (06.19, sâmbătă, ora României), în zona Văii Searles, în apropierea oraşului Ridgecrest din statul american California, la o zi după un cutremur de 6,4 grade tot în această zonă.

Epicentrul cutremurului a fost la 17 kilometri de oraşul Ridgecrest, la 138 de kilometri de Bakersfield şi la 202 kilometri de Los Angeles, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), care a precizat că seismul s-a produs la o adâncime de doar 10 kilometri.

Guvernatorul statului american California, Gavin Newsom, a anunţat sâmbătă că a decretat stare de urgenţă pentru provincia San Bernardino, în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter produs în zonă, relatează CNN.

Starea de urgenţă este încă în vigoare şi în provincia Ridgecrest, în urma seismului cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter produs joi.

Potrivit presei internaționale citate de Mediafax, guvernatorul a cerut acordarea de asistenţă guvernamentală cetăţenilor din San Bernardino şi le-a cerut serviciilor de urgenţă să fie pregătite în vederea producerii unor alte cutremure în următoarele zile.

De asemenea, Gavin Newsom a cerut amplasarea unor centre de adăpost pentru cetăţenii ale căror locuinţe au fost afectate grav de incendii.

Sursa foto: bbc.co.uk

Image
Image
Image
Image