Carantină obligatorie pentru românii care intră în Ungaria. Tranzitarea țării se poate face fără restricții

Carantină obligatorie pentru românii care intră în Ungaria. Tranzitarea țării se poate face fără restricții

Ungaria menține restricțiile de călătorie pentru România și Ucraina, astfel încât persoanele care sosesc din cele două state și doresc să rămână pe teritoriul țării vor fi nevoite să intre timp de 14 zile în carantină, a anunțat Tibor Lakatos, membru al comitetului ungar pentru epidemia de COVID-19.

Potrivit B1.ro, în baza unui decret care a intrat în vigoare sâmbătă, cetăţenii ungari care vin din Bulgaria pot intra fără restricţii în ţară, chiar dacă au tranzitat prin România, a anunţat Tibor Lakatos.

Autoritățile au atras atenția că în Ungaria încă există riscul infectării cu noul coronavirus, și le-a cerut cetățenilor dar și celor care tranzitează țara să respecte în continuare măsurile de distanțare socială.

Ungaria permite, în acest moment, tranzitarea țării pe cale rutieră, 24 de ore din 24, într-un demers ce vine ca efect al discuției dintre Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, și omologul său ungar, Peter Szijjarto.

Până la 1 iunie, Ungaria a înregistrat 3,876 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 2,147, în timp ce 526 au fost răpuși de maladie. În ultima săptămână, decesele dar și rata de infectare a continuat să scadă. Duminică, au mai fost înregistartate doar 9 teste pozitive și 2 decese.

Credit foto B1.ro.

Image
Image
Image