Ce condiții trebuie să îndeplinească românii din Italia care vor să se întoarcă în țară repatriați de stat

Ce condiții trebuie să îndeplinească românii din Italia care vor să se întoarcă în țară repatriați de stat

Cetățenii români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, și cetățenii români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul italian, vor fi aduși în țară de către stat prin intermediul unor curse charter, a anunțat vineri Ministerul de Externe.

Detaliile privind organizarea acestor curse de tip charter vor fi comunicate în timp util cetățenilor români care se încadrează în criteriile enunțate mai sus.

Prima cursă va fi organizată dinspre Torino la data de 21 martie 2020.

„Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor au identificat mai multe variante de transport aerian care vor permite revenirea în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul italian, ceea ce impune repatrierea acestora în cel mai scurt timp. Detaliile privind organizarea acestor curse de tip charter vor fi comunicate în timp util cetățenilor români care se încadrează în criteriile enunțate mai sus”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

„Totodată, facem apel la cetățenii români de a da dovadă de înțelegere și responsabilitate și de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară. De asemenea, facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă”, se mai arată în comunicat.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă rd.com.

 

Image
Image
Image