Cel puţin şapte persoane rănite într-o coliziune între un marfar şi un tren de călători în estul Ungariei

accident feroviar Ungaria
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Cel puţin şapte persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, miercuri, în Ungaria, la Gara din satul Sáp (est), în urma unei coliziuni între un marfar şi un tren de persoane pe linia Püspökladány–Biharkeresztes.

Accidentul a avut loc miercuri, la ora locală 4.20 (5.20, ora României), potrivit The Budapest Herlad citat de News.ro.

Marfarul nu a respectat un semnal de interzicere a intrării în staţia din sat, din motive care nu au fost clarificate în această etapă. Trenul de marfă a încălcat semnalul şi a intrat în coliziune cu un tren intern care circula de la Biharkeresztes la Püspökladány, care aştepta în gară.

Conductorii celor două trenuri, controlorul şi patru-cinci pasageri din trenul de călători au fost răniți şi au primit îngrijiri medicale de la ambulanţe. Autorităţile ungare au deschis o anchetă. Circulaţia trenurilor pe linia Püspökladány-Berettyóújfalu a fost suspendată pe timpul investigaţiilor.

Pasagerii sunt transportaţi cu autobuze pe acest tronson. Ei urmează să parcurgă distanţa într-o perioadă de timp mai mare şi este necesar să ia în calcul întârzieri. Bilete de tren sunt acceptate pe rute Volánbusz între Berettyóújfalu şi Debrecen, Berettyóújfalu şi Kaba şi Püspökladány-Báránd. Trenul Corona InterCity (406) de la Braşov la Gara Keleti din Budapesta aduce pasageri doar până la Biharkeresztes. Ei urmează să fie transportaţi cu alt tren (6429) la Berettyóújfalu, iar de aici la Püspökladány cu autobuzul. De la Püspökladány, călătorii pot lua un tren până la Gara Keleti. Biletele internaţionale sunt acceptate pe trenuri către Budapesta.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Naţional de Ambulanţă din Ungaria (OMSZ)  a transmis că la faţa locului au fost solicitate opt unităţi de ambulanţă; patru persoane au fost transportate la spitalul din Berettyóújfalu cu răni uşoare, iar o persoană a fost transportată la spitalul din Debrecen având răni severe, care îi pun viaţa în pericol.

Foto News.ro.

Image