Cele trei religii monoteiste condamnă eutanasierea și sinuciderea asistată

Înalți reprezentanți ai celor trei religii monoteiste - creștinismul, iudaismul și islamul - au semnat și predat papei Francisc un document în care se pronunță ferm împotriva eutanasiei și sinuciderii asistate, "care sunt intrinsec și moral greșite", scrie AFP, potrivit HotNews.

Aceste practici ar trebui "interzise fără excepție" și "orice presiune sau acțiune asupra pacienților pentru a-i incita să-și pună capăt vieții este respinsă categoric", se arată în Documentul privind sfârșitul vieții al "religiilor avraamice monoteiste".

Textul a fost parafat solemn la Vatican de către un reprezentant al fiecărei religii, printre care rabinul David Rosen, director pentru afaceri religioase al American Jewish Committee, Vincenzo Paglia, președintele Academiei pontificale pentru viață, un reprezentant al mitropolitului Kievului, Iilarion, și președintele comitetului central al Muhammadiyah din Indonezia (asociație socio-culturală musulmană), Dr Samsul Anwar.

Ideea acestei declarații a fost propusă papei de rabinul Avraham Steinberg, copreședintele Consiliului național israelian de bioetică.

Apreciind că "viața merită să fie susținută până la sfârșitul său natural", cele trei religii promit să "susțină legile și politicile publice care apără dreptul și demnitatea pacienților în fază terminală pentru a evita eutanasia și pentru a promova îngrijirile paliative".

Credit foto HotNews.ro.

 

Image
Image
Image