China anunţă 394 de cazuri noi confirmate cu Covid-19, cel mai scăzut număr din 25 ianuarie

China anunţă 394 de cazuri noi confirmate cu Covid-19, cel mai scăzut număr din 25 ianuarie

China continentală a raportat joi cel mai mic număr de cazuri confirmate cu noul coronavirus de la sfârşitul lunii ianuarie, în parte drept urmare a unei schimbări în criteriile de diagnostic pentru pacienţii din provincia Hubei, epicentrul epidemiei, potrivit Reuters, citată de AGERPRES.

Numărul total de cazuri confirmate în China continentală ajunge astfel la 74.576.

Provincia Hubei, epicentrul epidemiei, a înregistrat o scădere semnificativă a cazurilor confirmate miercuri, după ce schimbările în criteriile de diagnostic au dus la excluderea unui număr de cazuri confirmate din bilanţ.

În Hubei au fost confirmate 349 de noi cazuri miercuri, în scădere faţă de 1.693 marţi, cel mai mic număr din 25 ianuarie.

Cu excepţia Hubei, numărul cazurilor noi confirmate în China continentală au fost de 45, faţă de 56 în ziua precedentă, bilanţ în scădere pentru cea de-a 16-a zi consecutivă.

Bilanţul deceselor în urma epidemiei în China continentală a ajuns la 2.118 în seara zilei de miercuri, mai mult cu 114 faţă de ziua precedentă.

Hubei a raportat miercuri 108 noi decese, 88 dintre acestea în capitala provinciei Wuhan, aflată în carantină.

Un număr total de 1.585 de persoane au decedat în Wuhan din cauza virusul, echivalentul a aproape 75% din decesele înregistrate în China continentală.

Credit foto channelnewsasia.com.

Image
Image
Image