China: Zgârie-nori inspirat de Coloana Infinitului - video

Clădirea Soho Gubei, construită de Kohn Pedersen Fox Associates, arată ca un obelisc cu suprafeţe ondulate, cu un profil în zigzag, similar sculpturii lui Brâncuşi.
Clădirea care este situată în parcul central Hongqiao și ar putea deveni un simbol al cartierului de clădiri de birouri din Shanghai, are 38 de etaje.
Primele 12 etaje sunt dedicate magazinelor şi unei parcări. La cel mai înalt nivel se găsesc o grădină, alte spaţii deschise şi restaurante.
Oraşul Shanghai este dominat de zgârie-nori, dar Soho Gubei face parte dintre puţinele construcţii de acest tip care au mizat pe simplitatea sculpturală, potrivit celor de la archdaily.com., citată de MEDIAFAX.
Soho Gubei a fost inaugurată pe 28 februarie și a fost concepută de Kohn Pedersen Fox Associates (KPF), o companie care s-a mai remarcat prin alte clădiri de acest tip: Tour First din Paris, Franţa, Lotte World Tower din Seul, Coreea de Sud, CITIC Tower din Beijing şi Ping An Finance Centre din Shenzhen, China. 
"Coloana Infinitului" (Coloana fără sfârşit) face parte din Ansamblul Monumental din Târgu-Jiu creat de Constantin Brâncuşi şi inaugurat în 1938. Coloana are o înălţime de 29,35 metri şi este compusă din 16 module octaedrice suprapuse, respectiv având la extremităţile inferioară şi superioară câte o jumătate de modul. Întregul ansamblu monumental este un omagiu adus eroilor căzuţi în timpul Primului Război Mondial.

Image
Image
Image
Image