Comitetul Internaţional Olimpic, ''total determinat'' să organizeze JO de la Tokyo în ciuda epidemiei de coronavirus

Comitetul Internaţional Olimpic, ''total determinat'' să organizeze JO de la Tokyo în ciuda epidemiei de coronavirus

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a asigurat, vineri, că forul internaţional este "total determinat" să organizeze Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, în ciuda propagării epidemiei de coronavirus în lume.

"CIO este total determinat să organizeze Jocuri Olimpice de succes la Tokyo începând cu data de 24 iulie", a declarat Bach în cursul unei conferinţe de presă telefonice destinată presei nipone, a anunţat agenţia Kyodo, citată de AFP, potrivit AGERPRES.

"Prioritatea momentului este de a ne asigura că procesul de calificare (pentru JO 2020) se desfăşoară, asigurându-ne în acelaşi timp de sănătatea sportivilor", a adăugat acesta.
"Suntem în strânsă cooperare cu autorităţile nipone, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Comitetul olimpic chinez şi alte comitete olimpice naţionale", a explicat preşedintele instanţei olimpice mondiale.

Un alt membru al CIO, canadianul Dick Pound, a indicat că CIO nu are în vedere amânarea sau anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020, atât timp cât OMS nu va cere acest lucru.
"Cu excepţia unei crize mondiale a cărei gravitate ar împiedica Jocurile să aibă loc sau ar determina autorităţile să interzică deplasările sau ceva de genul, noi vom merge înainte", a insistat el.

Epidemia de coronavirus a condus deja la anularea sau amânarea a numeroase evenimente sportive în Japonia sau în lume.

Japonia a anunţat, joi, un nou deces pe teritoriul său, crescând la patru numărul morţilor purtători ai virusului în afara celor de pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflaţi în carantină de peste trei săptămâni (700 de cazuri), şi la opt decese în total.

Sursă foto Playtech.ro.

Image
Image
Image
Image