Continuă protestele violente în SUA. Zeci de maşini şi magazine au fost devastate, sute de oameni arestaţi

Continuă protestele violente în SUA. Zeci de maşini şi magazine au fost devastate, sute de oameni arestaţi

Pentru a șaptea zi consecutiv, în Statele Unite au loc proteste în zeci de state americane, după moartea lui George Floyd, un bărbat afro-american care a decedat după ce un ofiţer de poliţie alb l-a apăsat cu genunchiul pe gât. Cel puțin în 40 de orașe au avut loc ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine, iar în 23 de state și în Washington D.C. a fost mobilizată Garda Națională.

 

În capitala SUA, poliția a tras cu gaze lacrimogene pentru a împrăștia protestatarii pașnici din apropierea Casei Albe, cu puțin timp înainte ca președintele Trump să meargă la o biserică din apropiere pentru a face o fotografie, menită, potrivit multor analişti, să dezmintă zvonurile că şeful statului ar fi fost dus într-un buncăr de teama protestatarilor, relatează Digi24. În Manhattan a fost „anarhie pe străzi”, relatează reporterul CNN. În Midtown Manhattan au avut loc mai multe jafuri. Imaginile din oraș, de la miezul nopții, arătă jefuitori care aleargă pe străzi cu bunurile furate. Primarul din New York, Bill de Blasio, le-a transmis oamenilor să protesteze pașnic. Mulți dintre protestatari s-au întors spre casă după ce protestele s-au transformat în jafuri și distrugeri. „Sunt oameni în oraș a căror intenție este nu să protesteze, ci să distrugă proprietatea și să rănească pe alții”, a scris Blasio.

Poliția din Atlanta a făcut 350 de arestări la protestele care condamnă moartea lui George Floyd. Luni seară, poliția și protestatarii s-au ciocnit violent, protestatarii aruncând cu pietre și obiecte contondente în timp ce poliția a răspuns cu gaze lacrimogene, mai notează Digi24. După această ciocnire dintre poliție și manifestanți, a fost chemată Garda Națională care a dispersat rapid protestatarii.

În Oakland, California, chiar la est de San Francisco, protestatarii pașnici au fost reținuți și arestați. Departamentul de poliție din Oakland a declarat într-un mesaj că a reținut peste 40 de persoane pentru încălcarea legii. Poliția a arestat luni seara 66 de protestatari în St. Paul, Minnesota. Demonstranții au organizat un marș dispre conacul guvernatorului spre Capitoliu pentru a protesta după moartea lui George Floyd. Cei care au refuzat să plece după ora 10 seara au fost reținuți de poliție.

Image
Image
Image