Coronavirus: În China a început raportarea cazurilor asimptomatice de infectare cu SARS-CoV-2

Coronavirus: În China a început raportarea cazurilor asimptomatice de infectare cu SARS-CoV-2

Autorităţile sanitare din China au început miercuri să raporteze cazurile asimptomatice de infectare cu SARS-CoV-2, în efortul de a linişti temerile publicului că unii oameni ar putea răspândi în continuare virusul fără să ştie că sunt infectaţi, relatează Reuters, citată de AGERPRES.

China, unde SARS-CoV-2 a fost semnalat prima dată, spre sfârşitul anului trecut, a reuşit să preia controlul asupra epidemiei şi a început să relaxeze restricţiile de deplasare în focare. Există preocuparea că ridicarea restricţiilor va face ca mii de persoane infectate să-şi reia viaţa obişnuită fără să ştie că sunt purtători ai virusului, pentru că nu au simptome şi nu au fost testate.

Până acum numărul cazurilor asimptomatice cunoscute a fost ţinut secret, nefiind inclus în datele oficiale, dar potrivit cotidianului South China Morning Post, care citează documente oficiale nepublicate, ar fi vorba de peste 40.000.

În efortul de a risipi îngrijorarea opiniei publice faţă de posibile cazuri ascunse de infectare, guvernul a ordonat săptămâna aceasta autorităţilor sanitare să se concentreze pe depistarea cazurilor asimptomatice şi să facă publice datele.

Autorităţile sanitare din provincia Liaoning au anunţat miercuri că la 31 martie se înregistrau 52 de cazuri de infectare fără simptome, conform unui comunicat publicat pe un site guvernamental local.

Provincia Hunan a comunicat că au fost înregistrate patru astfel de cazuri, toate "de import".

Comisia naţională pentru sănătate de la Beijing a cerut ca toate acestea să fie puse în carantină pentru 14 zile.

În China au fost înregistrate de la începutul epidemiei peste 81.000 de cazuri de contaminare şi 3.305 decese.

Sursă foto euractiv.com.

Image
Image
Image
Image