CORONAVIRUS | 25 de români infectaţi au murit în alte state, până astăzi

CORONAVIRUS | 25 de români infectaţi au murit în alte state, până astăzi

În România au fost infectaţi cu noul coronavirus 2.738 de oameni, 94 au decedat, 78 sunt la terapie intensivă, iar 267 au fost declaraţi vindecaţi, conform bilanţului oficial publicat joi de autorităţi, care mai arată şi că, în afara graniţelor, 217 cetăţeni români s-au îmbolnăvit, iar dintre aceştia 25 au murit.

Cele mai multe cazuri de infectări au fost în Spania şi Italia, ţări care au comunităţi foarte mari de români şi care, totodată, sunt puternic lovite de pandemie. Izolat, au mai apărut cazuri de îmbolnăviri şi în ţări precum Namibia, Indonezia, Tunisia sau SUA. În privinţa deceselor, cel mai mare număr rămâne în Italia, cu nouă tragedii.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 217 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 126 în Spania, 57 în Italia, 14 în Franța, 7  în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 25 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 6 în Franța, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania și unul în Germania, au decedat, se arată în informarea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică.

"Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20. Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp. În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global: Până la data de 1 aprilie 2020, au fost raportate 421.808 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit", se mai arată în informarea din data de 2 aprilie.

(Sursa foto: France 24)

Image
Image
Image