CORONAVIRUS | 73 de români au murit până acum în alte ţări după ce au fost infectaţi

CORONAVIRUS | 73 de români au murit până acum în alte ţări după ce au fost infectaţi

Numărul românilor care au murit în alte ţări a ajuns la 73, conform celei mai recente informîri oficiale, transmise sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 1.482 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.157 în Italia, 196 în Spania, 26 în Franța, 16 în Germania, 64 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia, se arată în bilanţul oficial. Faţă de informarea anterioară, creşterea este aproape insesizabilă, de numai două cazuri. În schimb, vineri, autorităţile româneşti raportaseră peste 500 de cazuri noi, majoritatea provenite din Italia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 73 de cetățeni români aflați în  străinătate au decedat, 19 în Italia, 16 în Franța, 23 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 21 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia, mai arată sursa citată.

(Foto: Time Magazine)

Image
Image
Image