CORONAVIRUS | Bilanţul deceselor a ajuns la 427 în China, 66 dintre ele confirmate în ultimele ore

CORONAVIRUS | Bilanţul deceselor a ajuns la 427 în China, 66 dintre ele confirmate în ultimele ore

Numărul de decese cauzate de coronavirus în China a crescut la 427, după ce autorităţile din provincia Hubei au confirmat, în raportarea oficială de marţi, încă 66 de cazuri de deces înregistrate practic în ultimele 24 de ore.

În actualizarea sa zilnică, comisia de sănătate din provincia chineză a raportat, de asemenea, o creştere accentuată a numărului de persoane infectate, cu 2.345 de cazuri noi confirmate în Hubei, centrul Chinei, care este focarul noii epidemii, relatează România TV, citând AFP. În total, 19.950 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus în toată China, potrivit statisticilor guvernului central.

Bilanțul anterior, anunțat luni dimineață, indica 361 de decese și peste 17.000 de cazuri de persoane infectate cu acest virus, notează Digi24.

La nivel mondial, peste 20 de țări au raportat peste 130 de cazuri de infecție cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent la Wuhan sau în alte zone din provincia Hubei sau erau turiști chinezi. 

Comitetul permanent al Biroului politic, organ executiv format din oficiali de rang înalt de la Beijing, a comunicat că epidemia este „un test major pentru sistemul și capacitate de guvernare a Chinei”, a relatat agenția Xinhua. Pe de altă parte, China va permite accesul experiților americani în țară ca parte a eforturilor depuse de Organizația Mondială a Sănății pentru combaterea răspândirii rapide a noului coronavirus. „China a acceptat oferta Statelor Unite de a trimite un grup de experți americani în cadriul misiunii Organizației Mondiale a Sănătății în China pentru a ajuta la combaterea virusului”, a informat purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Judd Deere.

 

Image
Image
Image