Coronavirus: Biserica Naşterii Domnului din Betleem a fost redeschisă

Coronavirus: Biserica Naşterii Domnului din Betleem a fost redeschisă

Biserica Naşterii Domnului din Betleem, locul în care, potrivit tradiţiei creştine, s-a născut Iisus, a fost redeschidă marţi pentru credincioşi şi turişti, la peste două luni de la închiderea sa din cauza epidemiei de coronavirus, relatează Reuters şi AFP, citate de AGERPRES.

Mai mulţi preoţi de confesiuni creştine diferite au asistat marţi dimineaţă la deschiderea porţii bazilicii din Betleem, în Cisiordania ocupată.

Pe fondul îngrijorărilor privind pandemia de COVID-19, în biserică este limitat accesul la doar 50 de persoane în acelaşi timp. Înainte de a intra, acestora li se măsoară temperatura, iar în interior vizitatorii sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie.

Betleem se numără printre zonele în care palestinienii exercită o auto-guvernare limitată în Cisiordania, aflată sub ocupaţie israeliană. În Cisiordania au fost înregistrate 423 de cazuri de coronavirus şi două decese.

Premierul palestinian Mohammad Shtayyeh a anunţat luni că moscheile, bisericile şi magazinele se vor redeschide marţi în cadrul ridicării treptate a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă foto basilica.ro.

Image
Image
Image
Image