Coronavirus: Cercetători din Hong Kong au dezvoltat un înveliş antiviral care poate proteja suprafeţele 90 de zile

Coronavirus: Cercetători din Hong Kong au dezvoltat un înveliş antiviral care poate proteja suprafeţele 90 de zile

Cercetători de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie (HKUST) din Hong Kong au anunţat că au dezvoltat un înveliş antiviral care ar putea oferi 90 de zile de protecţie "semnificativă" împotriva bacteriilor şi a virusurilor, precum coronavirusul care provoacă COVID-19, relatează luni Reuters, citată de AGERPRES.

Produsul, numit MAP-1, a fost dezvoltat în decurs de 10 ani şi poate fi pulverizat pe suprafeţe frecvent utilizate de public, precum butoanele şi balustradele ascensoarelor, au afirmat cercetătorii.

"Aceste locuri sunt frecvent atinse şi, în acelaşi timp, servesc ca mediu foarte eficient pentru transmiterea bolilor", a declarat profesorul Joseph Kwan de la HKUST, unul dintre cercetătorii care au dezvoltat produsul.

Învelişul care se formează după pulverizare dispune de milioane de nanocapsule ce conţin dezinfectanţi, despre care Kwan afirmă că rămân eficienţi în uciderea bacteriilor, virusurilor şi a sporilor chiar şi după ce soluţia s-a uscat.

Produsul a fost aprobat pentru utilizare oficială şi de către consumatori în februarie şi va ajunge în magazinele din Hong Kong luna viitoare.

Sursă foto The Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) - Prof. YEUNG King-lun, prof. Joseph KWAN și Hamilton HUNG prezintă posibilele utilizări ale aplicării noii formule de acoperire ale MAP-1.

 

 

Image
Image
Image
Image